نقشه راه تولید پسته فندقی درجه یک رفسنجان در انس های مختلف مانند ۳۴ و ۳۴ در مقایسه با سال گذشته به دلیل برخی تغییرات متفاوت می باشد.
درسال ۲۰۰۵ تولید پسته در ایران معادل ۱۹۰۰۰۰ تن بوده است.
در حال حاضر این رقم افزایش یافته و نقشه راه در مقایسه با سال های گذشته یکسان نیست.
از این رو باید هر سال این مسیر به روز شود.
تولید پسته فندقی رفسنجان
تولید عمده پسته فندقی در شهر رفسنجان در انس های مختلف مانند ۳۴ و ۳۶ در حال افزایش است.
در این زمینه پیشنهاد هایی به جهت افزایش تولید پیش روی کشاورزان می باشد.
به این دلیل که پسته یک محصول صادراتی به شمار می رود و تمرکز بر روی آن زیاد است.
نمودار زیر افزایش تولید چند سال اخیر را نشان می دهد.
میزان تولید پسته در دنیا در عکس زیر مشخص می باشد.
درسته که نمودار تولید در حال افزایش است اما نمودار فروش خیلی تغییری نکرده است.
این موضوع نه تنها در مورد پسته بلکه در مورد بسیاری از اقلام صدق می کند.
ولی با وجود شرایط بد اقتصادی پسته همچنان خرید و فروش می شود.
عرضه پسته فندقی به بازار
پسته فندقی نیز مانند دیگر پسته ها از جمله اقلام صادراتی به حساب می آید.
در واقع هر کشوری با توجه به نیازش پسته مورد نظر خود را سفارش می دهد.
تجارت در زمینه پسته فندقی با توجه به حاشیه سودی که دارد برای ورود تاجران مناسب می باشد.
کشور های متقاضی خرید پسته فندقی
همانطور که در متن بالا توضیح داده شد برخی کشور ها نوع مشخصی از پسته را سفارش می دهند.
در این بین کشور هایی که پسته مغز فندقی را می پسندند به شرح زیر است.
- یک
- دو
- سه
- چهار
در مورد خرید انس های مختلف پسته فندفی نیز باز می توان کشور ها را با یکدیگر مقایسه نمود.
زیرا هر کدام از این کشور ها یک نوع را می پسندند.
مقدار تولید پسته فندقی
پسته فندقی خاصیت خوبی که دارد نه زود رس می باشد و نه دیر رس یکی از دلایلی که مورد توجه قرار گرفته نیز همین امر می باشد.
پسته اکبری دیر رس بوده و احمد آقایی زود رس اما پسته فندقی این گونه نیست.
از نظر قیمت هم پسته فندقی تعرفه مناسبی دارد.
همین تعرفه مناسب نیز سبب شده در زمینه صادرات به خوبی مورد توجه قرار بگیرد.
از این رو تاجران زیادی پسته فندقی را برای تجارت مناسب می دانند.