پسته داریس
Home / مغز پسته کال / صادرات مغز پسته سبز کال

صادرات مغز پسته سبز کال

صادرات مغز پسته کال ایرانی به بیش از 50 کشور جهان در جریان بوده و خوشبختانه تا به امروز هیج جایگزین کیفیتی در تولیدات دیگر کشور ها همانند امریکا و ترکیه برای آن وجود نداشته است، اما آنچه صادرات مغز پسته سبز کال ایران را مورد تهدید قرارداده بحث موارد بهداشتی می باشد، که در متن ذیلبه آن پرداخته شده است.

مغز پسته سبز کال از جمله محصولات منحصر بفرد ایران است که جای پای مناسبی در صنایع سوسیس و کالباس، شکلات سازی و بستنی، صنایع آرایشی و یهداشتی و همچنین تزئینات خوراکی پیدا نموده است.

مغز پسته کال از پسته کالک بدست آمده و بهترین نوع آن هم شیر اکبری می باشد و مناطق اطراف کرمان، زرند و همچنین سیرجان بهترین کالک ها دارند.

راز اصلی کیفیت این محصول در پارمتر های نهفته است که باعث شده هر کشور توانایی تولید آن را نداشته باشد که عموم آن بر می گردد به زمان درست برداشت و همچنین نوع نگهداری درخت پسته.
فرآوری این محصول آنقدر پیچیده نیست اما تجربه کافی در زمان بندی خروج آن از دیگ بخار قوق العاده اهمیت دارد.

انواع مغز پسته کال

مغز کال را می توان به دو نوع اصلی تقسیم کرد:

  • مغز پسته کال معمولی
  • مغز پسته کال دو پوست
  1. مغز پسته کال معمولی به این صورت تولید می شود که پسته کالک بعد از خشک شده به سمت دستگاه شکست رفته و سپس مغز تولیدی به صورت کال معمولی عرضه می شود، در این نوع هرجه میزان گلداری مغز پسته کمتری و سبزی آن بیشتر باشد، به کیفیت و قیمت آن افزوده می شود.
  2. مغز پسته کال دو پوست شده از مغز پسته کال معمولی بدست آمده به طوریکه در فرآیندی تولید پوسته مغز مغز پسته که به آن غلاف نیز گفته می شود جدا شده توسط دیگ های بخار و بعد از آن توسط دستگاه های سورت رنگی سورت بندی می شود.
    گرید های عرضه این محصول بسته به شرکت تولیدی آن دارد، که شرکت ماهان مهر داریس (M.M.D) آن در 5 گرید رنگبندی و 1 گرید لپه عرضه می نماید.

این محصولات ضایعات فراوانی دارند که در بخش های مختلف قابل استفاده هستند مانند پوست پسته آن، مغز پسته دندانه و آفتی و همچنین گرانولش که در صنایع شیرینی پزی، خوراک دام و همچنین سوخت از آن ها بهره می برند.

صادرات مغز پسته کال به کدام کشور ها انجام می شود؟

یکی از پرطرفدارترین نوع مغز پسته مغز پسته کال هست که در اقصی نقاط جهان بنا به نوع نیاز و مصرف آن مورد استفاده قرار می گیرد.

نیاز هر کشور به مغز پسته کال با سایر کشورها متفاوت است و عمده صادرات مغز کال به کشورهای اتحادیه اروپا از جمله سوئیس، فرانسه، ایتالیا، آلمان و همچنین کشورهای چین و کانادا می باشد که همانطور که ذکر شد نوع مصرفی مغز کال هر کشور با دیگر کشورها متفاوت است، به طور مثال:

  1. کانادا
  2. چین
  3. اتحادیه اروپا شامل:سوئیس، ایتالیا، فرانسه و آلمان

در کشور چین مغز کال را در مصارف نانوایی، خوراکی و تزئینی استفاده می شود، در کشور فرانسه علاوه بر مصرف خوراکی در صنعت آرایشی و بهداشتی، در کشورهای سوئیس و ایتالیا در مصارف شکلات سازی و بستنی سازی، و در کشورهای آلمان و کانادا در مصارف عمده مواد غذایی از جمله سوسیس و کالباس استفاده های فراوان می شود.

همانطور که گفته شده نوع مصرف هر کشور متفاوت است اما به دلیل نوع، طعم و خواص مغز پسته کال این محصول خواهان بسیاری دارد که امیدواریم در آینده در محصولات و صنعت های بیشتری از این نوع مغز خوش طعم استفاده های بیشتری ببرند.

زمان برداشت پسته کال

زمان و پروسه برداشت پسته کال با سایر پسته ها متفاوت است، حدودا بین 35 تا 40 روز قبل از برداشت پسته کال چینی شروع می شود.

نحوه برداشت پسته کال به این صورت است که اول پسته را از درخت جدا می کنند و بعد با پوست وارد پروسه خشک شدن می شود، نوع خشک کردن پسته به دو صورت می باشد

  1. خشک کردن به وسیله آفتاب و نور خورشید
  2. خشک کردن به وسیله دستگاه های خشک کن

خشک کردن به وسیله دستگاه و نورخورشید از نظر نتیجه یکسان ولی از نظر بازه زمان تفاوت دارند که طبیعتا پروسه زمانی دستگاهی کوتاه تر، بعد از خشک شدن، پسته وارد مرحله شکست به وسیله دستگاه های مخصوص شکست پسته می شود.

 

نکات صادراتی مغز پسته چیست؟

همانطور که می دانید مغز پسته یکی از محصولات پر طرفدار ایران در سراسر جهان می باشد به همین جهت دانستن یکسری از نکات برای سهولت امر صادرات و قیمت دهی به مشتری حائز اهمیت است.
در وهله اول باید بسته بندی مناسب انواع مغز پسته را انتخاب کرد که در ادامه توضیحات کامل تری را برای شما عزیزان مطرح خواهیم کرد.
نکته دیگری که در بحث صادرات از اهمیت ویژه ای برخوردار است نحوه تحویل بار می باشد که به طور مستقیم بر روی قیمت صادراتی مغز پسته تاثیر می گذارد.
محبوب ترین روش تحویل کالا تحویل بر روی عرضه کشتی (FOB) می باشد.

مشکلات صادرات مغز پسته چیست؟

مشکلات صادرات پسته و مغز پسته ایران در زمینه تحریم ها گواه بر عموم مردم است و خیل عظیمی از مشکلات از جمله بحث انتقال پول، بیمه ترخخیص کالا در مقصد و غیره برای صادر کنندگان ایرانی به وچود آورده استف اما علاوه بر ایم موضوعات سختگیری های زیادی در زمینه بهداشتی از طرف بعضی از کشور موجب شده مشکلات عدیده ای ایجاد کند.
مهمترین آن بحث سموم مانده است که خیلی از کشور ها اروپایی و همچنین ژاپن و کانادا سختگیری های زیادی برای آن اعمال کرده اند و از طرفی عموم کشاورزان ایران از سم های مختلف برای پایداری محصول خود استفاده کرده و صادرات مغز پسته ایرانی را دچار مشکل نموده اند.

انواع خلال پسته ایرانی

خلال پسته از زیر مجموعه های مغز پسته است که بهترین نوع آن باید ویژگی رنگی قابل قبولی داشته باشد، از این رو دسته بندی آن بر اساس تولیدات پسته شهر ها انجام شده است:

  • خلال پسته قزوین
  • خلال پسته بوئین زهرا
  • خلال پسته کرمان
  • خلال پسته مغز کال کرمان

در این زمینه اولویت با خلال پسته قزوین است، زیرا رنگ سبز بینظیری را دارد و بعد از آن خلال های بوئین زهرا و کرمان در مرحله بعد قرار می گیرند.

در بحث صادرات به کشور های که مسائل بهداشتی آنها حرف اول را می زند، بیشتر خلال مغز پسته کال کرمان است که صادر می شود و دلیل آن هم همان مشکلات مربوط به سم مانده است.

کشاورزان و بازرگانان کرمانی به دلیل قدمت بالایی که در بازار جهانی پسته داشته اند توانایی بهترین به نسبت کشاورزان قزوینی در تطبیق دادن محوصلات به قوانین کشور های مقصد پیدا کردند و این امر سبب شده خلال کرمان بیشتر در بازار های جهانی عرضه شود.

قیمت مغز پسته صادراتی ایران

کیفیت رکن اصلی قیمت گذاری محصولات صادراتی می باشد، در کنار این مورد موارد دیگری نیز بر روی قیمت تمام شده پسته و مغز پسته صادراتی تاثیر خواهد گذاشت، در بازار های جهانی صادرات مغز پسته اولین حرف را قیمت می زند و بعد از آن موارد ثانویه پیش می آید.

در شرکت های معتبر خشکبار کیفیت مبحث تعریف شده ای است و این کیفیت در طول سال با کمترین میزان رنج تغییر بفروش می رسد و این مزیت این شرکت های معتبر در بازار جهانی می باشد.

بسته بندی های صادراتی مغز پسته

همانطور که گفته شد با توجه به نوع و مقصد مغز پسته باید بسته بندی متناسب را انتخاب کرد.

پسته و مغز در در دو صورت عمده و خرده بسته بندی می شوند

بسته بندی های عمده پسته و مغز پسته به صورت زیر می باشد:

  • کارتن و وکیوم
  • گونی پروپیلن
  • گونی متقال

در این میان گونی های پروپیلن بیشتر برای بسته بندی انواع پسته مورد استفاده قرار می گیرد، دو نوعدیگر بته بندی عموما برای بسته بندی انواع مغز استفاده می شود

در مواردی با توجه به نیاز کشور مقصد پسته نیز در کارتن و وکیم بسته بندی شده و به کشور مقصد ارسال می شود.

بسته بندی های گرماژ (خرد) :

  • سلفون
  • قوطی
  • پاکت های کرافت
  • IML

باید به این نکته نیز اشاره کرد که ممکن است با توجه به نیاز مشتری ممکن است بسته بندی های دیگری مورد استفاده قرار بگیرند.

پرطرفدار ترین اوزان برای بسته بندی های گرماژ از 100 تا 1000 گرم می باشد که در بازار های جهانی طرفداران بسیاری دارد لازم به ذکر است که در داخل کشور نیز بسته بندی های گرماژ تهیه شده در این بازه قرار می گیرد.

 

دیدگاهتان را بنویسید